Tyrolit

TYROLIT se pozicionirao kao jedan od vodećih svetskih proizvođača profesionalnog alata za brušenje, rezanje, sečenje, bušenje, površinsku obradu i kao dobavljač alata i mašinskih sistema za građevinarstvo.

Za najzahtevnije potrebe  kupaca, kompanija TYROLIT nudi brojne proizvode za sečenje, kalibraciju, poliranje i profilisanje prirodnog i veštačkog kamena, kao i keramičkih i staklenih materijala.

U građevinskoj industriji, TYROLIT je vodeći dobavljač sistema za bušenje, zidnih i žičanih testera, podnih testera i alata za brušenje neravnih površina.

TYROLIT  je pionir u segmentu  brušenja /sečenja. Proizveli su prve rezne diskove ojačane vlaknima u Evropi i izumeli super tanku tehnologiju, koja je današnji globalni tržišni standard za visoko kvalitetne rezne diskove. Kompanija TYROLIT profesionalnim korisnicima iz različitih industrija nudi širok asortiman proizvoda, za brušenje, rezanje i površinsku obradu.

TYROLIT je najtraženiji proizvođač najvećih reznih diskova na svetu, prečnika i do 2.000 mm za rezanje vrućih poluproizvoda od čelika.

Kompanija TYROLIT  je pronalazač  inovativne tehnologije žičane testere za primenu u industriji kamena i građevinarstva, koja je i danas referentna tačka u tim industrijama.

TYROLIT  je porodična kompanija, koja je osnovana 1919. godine i članica je grupe Swarovski. Sedište kompanije TYROLIT je u mestu Schwaz u Austriji i trenutno broji preko 4.600 zaposlenih na 29 proizvodnih lokacija u 11 zemalja na 5 kontinenata.

TYROLIT u svom proizvodnom porfoliju ima preko 80.000 različitih proizvoda. Kupcima iz celog sveta ih nudi preko svojih 37 kompanija i distributera u 65 zemalja. TYROLIT proizvodi  bruse, seku i buše gotovo svaki materijal bilo koje tvrdoće koristeći najnapredniju tehnologiju iz Tirola. Stručnjaci iz kompanije TYROLIT poznati su širom sveta po rešavanju i prevazilaženju širokog spektar izazova, zahtevnih i specifičnih zadataka i radnih aplikacija, pa su stoga izuzetno traženi partneri u razvoju novih i inovativnih rešenja.

TYROLIT je sinonim za inovativni duh, vrhunske proizvode i izvanrednu uslugu. Zbog toga se industrije širom sveta oslanjaju na široko stručno znanje i veliko iskustvo ove porodične kompanije iz Tirola.

TYROLIT je sinonim za kvalitet. Kompanija se može osvrnuti na dugu tradiciju u upravljanju kvalitetom i 1994. godine postala je prvi evropski proizvođač abraziva sa ISO sistemom menadžment kvaliteta. Integrisano upravljanje u kompaniji TYROLIT znači da su sistemi upravljanja kvalitetom, zaštitom životne sredine i bezbednosti uspostavljeni i da zajednički funkcionišu na svim proizvodnim lokacijama kompanije TYROLIT. Osnovni cilj je uspostaviti zajednički standard koji će osigurati postizanje najvišeg kvaliteta proizvoda i usluga, što predstavlja svojevrsnu korporativnu misiju ove kompanije. Pored redovnih provera od strane spoljne kompanije za sertifikaciju (TÜV CERT), sistem upravljanja se takođe kontinuirano nadgleda u okviru internih revizija.